אדם נשלח על ידי מעבידו, ובשעות העבודה, לאסוף ציוד ולקבל הדרכה בחברה אחרת שעימה למעבידו יש קשר עסקי. לאחר מספר שעות בהם אסף את הציון המדובר וקיבל עליו הדרכה, הוזמן העובד לארוחת צהריים בחדר האוכל של המפעל.
לאחר שסיים את ארוחתו, קם העובד לפנות את כליו ולהחזיר את מגש האוכל שלו למקום. תוך כדי הליכה לעמדת פינוי הכלים, החליק התובע בשל רצפה רטובה, נפל ושבר את רגל ימין.
האם מדובר בתאונת עבודה? הרי בעל המפעל אינו מעבידו של העובד והעובד לא נשלח למפעל לשם ביקור בחדר האוכל.
ואם אכן מדובר בתאונת עבודה, האם זה מונע מהעובד להגיש תביעה ברשלנות? וכנגד מי? אם כנגד מעבידו ששלח אותו, או שמא כנגד המפעל או שאולי נגד חברת הניקיון של המפעל?
בפועל מדובר בתאונת עבודה, אבל גם ברשלנות של בעל המפעל לעניין הרצפה הרטובה.
לאחר כשנה הוגשה תביעה כנגד המפעל ובמקביל פנינו למוסד לביטוח לאומי (מל"ל) לשם הכרה בתאונה כתאונת עבודה, על כל המשתמע מכך.
כצפוי, הכיר המל"ל בתאונה ללא הערמת קשיים, וכעבור שנתיים ממועד התאונה נקבעה לעובד נכות בגובה 14.5% שזיכתה אותו במענק חד פעמי בגובה 160,000 ש"ח.
חברת הביטוח שביטחה את המפעל ניהלה עימנו משא ומתן כאשר ההצעה הראשונית שלהם עמדה ע"ס 117,000. לאחר תכתובות רבות הסכימה חברת הביטוח לשלם סך כולל של 250,000 ש"ח מה שמעמיד את סך הפיצוי של הלקוח (כולל המל"ל), בגובה של 410,000 ש"ח.
הערה1: מדובר במקרה אמיתי שבו טיפל הכותב בבית משפט השלום בחיפה והסתיים לאחרונה.
הערה2: אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי ואין הוא מחליף פנייה לעורך דין, לשם הערכת סיכויי תביעה.